Нидерландското правителство се подготвя да въведе първия вечерен час на национално

...
Нидерландското правителство се подготвя да въведе първия вечерен час на национално
Коментари Харесай

Нидерландия с вечерен час за първи път от Втората световна война насам

Нидерландското държавно управление се подготвя да вкара първия вечерен час на национално равнище от времето на Втората международна война в опит да ограничи разпространяването на ковид. Това заяви министър председателят на страната Марк Рюте, осведоми Ройтерс. Мярката ще важи от петък вечерта, като в интервала от 20:30 до 04:30 сутринта локално време хората ще могат да напущат домовете си единствено при последна нужда като пътешестване от и до работното място или разходка на кучето. 

Мярката към момента би трябвало да бъде утвърдена от националния парламент, където няма единение по този въпрос. Освен това държавното управление е понижило оптималния брой посетители, които могат да бъдат признати вкъщи денем, от двама на един, оповестява ТАСС. 

Първият случай на коронавирусна зараза в Холандия е открит на 27 февруари предходната година. Към днешна дата над 921 000 души са инфектирани с ковид в страната, съгласно Националния институт по опазване на здравето и околна среда. Над 13,1 хиляди инфектирани са умряли. За да се предотврати разпространяването на заболяването, от средата на декември 2020 година в страната беше въведена съвсем цялостна карантина, в границите на която бяха затворени всички магазини, които не продават храни и артикули от първа нужда, както и спортни зали и културни и развлекателни институции. 

През миналата седмица броят на всекидневно откритите инфекции и смъртни случаи стартира да понижава, само че управляващите смятат за належащо да вкарат спомагателни ограничения за попречване на разпространяването на по-инфекциозния вариант на ковид. Заради това държавното управление реши от 23 януари да забрани полетите от страни отвън Шенгенската зона, където е публикуван този по-инфекциозен вариант, в това число Англия, Южна Африка и редица латиноамерикански страни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР